Reeds uitgeroepen tot herfstkampioen dankzij de zes overwinningen in evenveel wedstrijden kon Soignies Dendermonde ontvangen vanuit een mooie uitgangspositie, die van ongeslagen leider. Enkel de uitschakeling door Bosvoorde tijdens de achtste finale van de beker vormde ietwat een uitschuiver op het voor de rest vlekkeloze parcours van Soignies sinds de start van het seizoen.

Dendermonde van zijn kant bleef in de rangschikking steken, met één thuisnederlaag tegen ASUB. DRC was er dus erg op uit om zich te tonen, en dit met een onlangs nog versterkte groep. Onder meer dankzij de komst van Mathew Ball, die trouwens begon als fly-half.

En reeds vanaf de eerste minuten werd duidelijk dat Dendermonde in een goede dag was. Zo een dag waarop alles, of toch bijna alles, lukt. Althans wat de eerste helft betreft. Spelend tegen de helling op, maar vooral met de stormwind in het voordeel, sloeg de ploeg van Karim Demnatt en Dries Michiels er al na tien minuten in om een eerste try te scoren via Ben McDougall. Matthew Ball maakte met de conversie de eerste punten voor zijn nieuwe kleuren (0-7).

Soignies onderging vervolgens de aanvallen van zijn tegenstander zonder echt een antwoord te kunnen bieden. In de 19e minuut scoorde ook Gillian Benoy en hij verdubbelde zo de punten (0-14). Nick Cording gaf dan de genadeslag, via een derde try op het half uur (0-21). Niet in staat om uit de eigen speelhelft weg te geraken onder de aanhoudende Vlaamse druk, bovendien nog werd versterkt door de tegenwind, stond Soignies tot aan de pauze met de rug tegen de muur.

De mannen uit Soignies moesten zich dus weren. Maar wel zonder Bertrand Billi want de international bleef tijdens na de rust gedwongen zitten op de bank als gevolg van een ribblessure. De aanvang van de tweede speelhelft begon alvast evenwichtiger en iets na het uur deed een try van Romain Honhon, na een pass van Isaac Montoisy over de verdediging heen, de hoop bij groen-witten even heropleven. Tien minuten later echter zorgde Tony Illston er voor dat elke weerstand terug de kop werd ingedrukt, door met de bal tussen de palen te landen (7-28). Beide ploegen vonden tijdens het slotkwartier elk nog wel de weg naar het doelgebied (eerst Ben McDougall en vervolgens Romain Heyndrickx), maar Dendermonde trok bij het eindsignaal van Paul Moody uiteindelijk duidelijk aan het langste eind.

Voor diegenen die van statistieken houden nog dit: Dendermonde zet zo zijn sterke reeks tegen Soignies voort en heeft ondertussen in de onderlinge duels al sinds 9 november 2014 niet meer verloren van RCS.

In de rangschikking herstelt Dendermonde dus de orde door zich weer op de tweede plaats te nestelen, één punt achter Soignies. Deze winst van DRC gaat in de strijd voor de top 4 wel ten koste van ROC en Kituro. De ploeg uit Ottignies en de Schaarbekenaars vallen zo terug naar respectievelijk zes en elf punten van de vierde plaats van ASUB.

Verslag van Soignies-Dendermonde
met ook de interviews op E.K. TV
fotospecial Soignies-Dendermonde (fotos Sportkipik.be)
Bofferding League
Soignies 14-33 Dendermonde
Soignies - Dendermonde: opstellingen
Soignies 1.Adelin Mehrez, 2.Max Dubois, 3.Julien Toubeau, 4.Antoine Liégeois, 5.Simon VanCauwenbergh, 6.Bertrand Billi, 7.Romain Heyndrickx, 8.Elliot Claes, 9.Isaac Montoisy, 10.Hugo Ruelle, 11.Hugo De Francq, 12.Louis Debatty, 13.Gautier Waterlot, 14.Cyril Mansart, 15.Alexandre Latour
Bank: 16.Gauthier Corradi, 17.Arthur Dewolf, 18.Romain Latour, 19.Henri Bensaria, 20.Romain Honhon, 21.Basile Dascotte, 22.Guillaume Francaux
Dendermonde 1.Ian Dumez, 2.Elio Weyts, 3.Sep De Backer, 4.Frederic De Smet, 5.Arno Zaman, 6.Tom Coupé, 7.Gillian Benoy, 8.Nick Cording, 9.Antoine Chancel, 10.Matthew Ball, 11.Glenn Vertongen, 12.Christopher Goossens, 13.Benjamin McDougall, 14.Lucas Durand, 15.Pierre Chancel

Bank: 16.Michiel Matthijs, 17.Jonas Van den Bossche, 18.Seppe Verelst, 19.Tony Illston, 20.Jef Van Tricht, 21.Corneel Michem, 22.Casey Calder

Bofferding League - Klassement
1. Soignies 25 ptn
2. Dendermonde 24 ptn
3. La Hulpe 23 ptn
4. ASUB Waterloo 23 ptn
5. ROC Ottignies 17 ptn
6. Royal Kituro 12 ptn
7. RFC Liégeois 11 ptn
8. Frameries 1 pt