Het weer zat op zijn zachtst gezegd niet mee en bleek blijkbaar vastbesloten het de spelers moeilijk te maken. Wind, regen en kou waren op de afspraak, tot zelfs hagel toe.

In deze bij wijlen extreme omstandigheden zijn Bosvoorde, Luik en Kituro er deze zondag 12 november niet in geslaagd om het klassement ongelijk te geven. Thuis op "La Foresterie" hoopten de Bosvoordenaars nochtans aan te knopen met hun overwinning tegen Kituro tijdens de vorige speeldag van eind oktober. Maar ROC weerde zich. Ze domineerden zelfs en maakten zo met hun overwinning (13-38) een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen.

In de rangschikking doet ROC zelfs de betere zaak, door op gelijke hoogte te komen met ASUB op de vierde plaats. In een wedstrijd tussen twee ploegen die zich sinds het begin van het seizoen aan het heropbouwen zijn gingen de mannen uit Waterloo weliswaar niet onderuit op het veld van Kituro, maar wel zonder het offensieve bonuspunt. De ploeg van het duo Amilhat-Dubart sloeg als eerste toe met een strafschop en een try (0-8). Die onder leiding van het kwartet Brantegem-Duret-Delreux-Hazard antwoordde dan wel via strafschoppen (6-8) maar ASUB bleef steeds weer de score opvoeren (6-15). Tot op het einde. Na te zijn teruggekomen tot 12-15 met een vierde strafschop van Nicolas Meeus moesten de Schaarbekenaars uiteindelijk lossen, zowel de overwinning als de defensieve bonus, met als resultaat een 12-22 nederlaag.

In Luik ontving RFCL La Hulpe in een remake van de jongste bekerfinale, die door de Brabanders werd gewonnen. De thuisploeg sloeg er niet in de Hulpenaars ook maar enigszins bij te houden. Ruim de meerdere in zowat elk spelonderdeel wonnen de bezoekers makkelijk (0-44). Ze versterken zo hun derde plaats in het klassement en komen zelfs in aanmerking voor de strijd om de top twee, wat hun thuisvoordeel zou opleveren tijdens de halve-finales van de play-offs.

En het toeval wil dat deze 6e speeldag ook een heruitgave voorzag van de andere finale van afgelopen seizoen. Die van de play-offs. Dendermonde, heersend dubbel kampioen, ontving immers Soignies voor een echte topmatch, met als inzet de eerste plaats.

Intensiteit en inzet waren dus van bij het begin van de wedstrijd op de afspraak in het Sint-Gilliscomplex. Alistair Ledingham opende de score voor Dendermonde met een strafschop al na 4 minuten (3-0). Basile Dascotte antwoordde dan weer in naam van Soignies door enkele ogenblikken later neer te gaan in de hoek (3-5). Daarmee was de toon meteen gezet.

Beide ploegen legden om beurten hun spel op. Dendermonde vooral via de forwards. Zoals de "collectieve" try in de 22ste minuut (10-5). Terwijl de duisternis al vroegtijdig inviel en samen met de regen ook de wind opstak hielden de Vlamingen ook het hoofd koel. Gillan Benoy hielp zo zijn ploegmaats om voor de rust de voorsprong nog uit te bouwen tot 15-5.

Was hiermee de DRC-machine dan op gang getrokken ? Toch niet. Na tijdens de eerste helft tegen de wind in te hebben gespeeld kwam Soignies beter uit de kleedkamers en scoorde het zijn tweede try, opnieuw dankzij Basile Dascotte (15-12). Het spelletje heen-en-weer bleef maar duren, wanneer Dendermonde Soignies terug op afstand zette met een derde try (20-12) maar de groen-witten vervolgens een penalty-try kregen toegekend omwille van een te hoge tackel in het doelgebied (20-19).

Soignies leek dan even het speloverwicht te kunnen nemen maar het was Dendermonde dat nogmaals wist te scoren, tussen de doelpalen, en zich zo eveneens verzekerde van de offensieve bonus (27-19) Met nog iets meer dan tien minuten op de speelklok probeerde Soignies het dan van achteren uit en dwong het Dendermonde tot tweemaal toe in de fout. Twee strafschoppen die echter werden gemist. En waardoor uiteindelijk Soignies zelfs geen aanspraak kan maken op een weliswaar verdiend bonuspunt.

Winnaar met 27-19 maakt Dendermonde zo dus komaf met zijn eerder verlies tegen La Hulpe en neemt het de leiding over in het klassement, met twee punten voor op Soignies en vier voor op La Hulpe.

fotospecial Dendermonde-Soignies (fotos Sportkipik.be)fotospecial Dendermonde-Soignies (fotos Marita Van Daele)fotospecial Kituro-ASUB (fotos Jean-Michel Lefebvre)fotospecial Kituro-ASUB (fotos Laurent Lefebvre)
Bofferding League - 6de speeldag
Dendermonde 27-19 Soignies
Royal Kituro 12-22 ASUB Waterloo
Boitsfort 13-38 ROC Ottignies
RFC Liégeois 0-44 La Hulpe
Bofferding League - Klassement
1. Dendermonde 26 ptn
2. Soignies 24 ptn
3. La Hulpe 22 ptn
4. ASUB Waterloo 16 ptn
5. ROC Ottignies 16 ptn
6. Royal Kituro 5 ptn
7. RFC Liégeois 4 ptn
8. Boitsfort 4 ptn