Op één week van het bezoek in de Challenge Cup door het Italiaanse Rovigo had Dendermonde zich voorgenomen zowel het zelfvertrouwen aan te sterken alsook het puntenaantal in de rangschikking te verstevigen. DRC maakte echter een slechte beurt tegen ROC Ottignies.

Een eerste stevige tik kwam er voor de Vlamingen al aan het begin van de wedstrijd met de vervanging wegens blessure van de outside center Benjamin McDougall. ROC nam van in het begin de boventoon. En wanneer in de 7e minuut een mooie doorbraak van de back Xavier Ruelle eindigde met een try in de hoek (0-5) was alle twijfel over de bedoelingen van Ottignies meteen weg.

Dendermonde reageerde wel vier minuten later met een strafschop van Matthew Ball (3-5), toch bleef ROC het spel domineren. De ploeg van Karim Demnati en Dries Michiels sloeg er niettemin in om halfweg de eerste helft via een nieuwe strafschop op voorsprong te komen (6-5). Dit tegen de gang van het spel in, want ROC stak er met kop en schouders bovenuit en verbleef voortdurend in de speelhelft van de tegenstander, maar bij de rust keek het nog steeds aan tegen een achterstand, ondanks sterk aandringen tot op 2meter van de doellijn in de 40ste minuut.

Bij het begin van de tweede speelhelft bleek Dendermonde aanvankelijk in staat zijn spel op te dringen, maar ondank een nieuwe strafschop van Matthew Ball (9-5 in de 43ste minuut) moest DRC toch toegeven onder de aanhoudende druk van Ottignies. De ploeg van Philippe Caloni, Francis De Molder en Denis Eppe nam de wedstrijd na een tiental minuten van twijfel weer terug in eigen handen. En in tegenstelling tot de eerste helft wist de ploeg het deze keer wel af te maken, eerst met een try van winger Robin Hayez (9-12 in de 48ste minuut) en vervolgens de break door Guillaume Brébant in de 56ste minuut (9-17).

Met Sébastien Guns als spelleider verviel ROC tijdens het laatste half uur echter in een opeenvolging van fouten. Dendermonde daarentegen, hoewel ook de verkeerde keuzes en knock-ons opstapelend, wist de achterstand wel terug te brengen tot 12-17 iets na het uur. Toch verzekerde Gil Fortpied zijn medespelers op vijf minuten van het einde van de overswinning (12-20). Dendermonde was wel nog dicht bij een defensief bonuspunt, maar Casey Calder miste zijn strafschop in de slotseconden.

Dendermonde gaat dus voor de derde keer dit seizoen thuis onderuit, al blijft het wel leider in afwachting van de rest van de 9e speeldag op 11 december. ROC rond het jaareinde in schoonheid af met een deugddoende overwinning, zowel voor het vertrouwen als in het klassement.

fotospecial Dendermonde-ROC (fotos Sportkipik.be)