De Bosvoordenaars boden in het Pachy-stadion stevig weerwerk in een intense wedstrijd. Maar de ploeg uit Waterloo hield stand en won met 32-24. De Blues van het duo Pierre Amilhat-Noam Dubart verstevigen daarmee hun vierde plaats.

Hoewel uiteindelijk wel verslagen was BRC toch niet helemaal teneergeslagen, want met 4 try’s en dus een offensief bonuspunt slaagt de ploeg van Stéphane Larose, Antoine Plasman en Laurent Oosters er zo wel in om de laatste plaats in het klassement over te laten.

Want RFCL is met zware cijfers teruggekomen vanuit Soignies. Terwijl de Luikenaars er aanvankelijk in sloegen het vuur aan de lont te steken met de eerste try (0-7) maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van de vele toegekende strafschoppen en een dominante scrum om bij de rust te leiden met 19-7. En ook de tweede helft was voor Soignies, zelfs toen ze na een rode kaart voor Steve Way maar met 14 meer waren. Ondanks hun overtal sloegen de bezoekers er niet in om de bovenhand te krijgen. En vier try’s later wonnen de wit-groenen uiteindelijk toch met gemak, 45-7.

Opdracht volbracht dus voor Soignies, net als voor Dendermonde. En de regerend dubbelkampioen eigent zich, na een 25-39 winst op ROC, zo ook de officieuze titel van herfstkampioen toe. DRC bevestigde in Ottignies zijn aanvallende sterkte hoewel toch niet zo makkelijk ging tegen een ook erg aanvallend ROC, dat op een zeker ogenblik zelfs terugkwam tot 25-32. Sébastien Guns en co kunnen zich bovendien enigszins troosten met een defensief bonuspunt.

Ook La Hulpe stak de winst op zak, met bonuspunt, dankzij vijf try’s tegen Royal Kituro. De ploeg uit Schaarbeek is dus gaan verliezen in het Brésil-stadion maar maakte het de Hulpenaars tijdens de eerste helft zeker niet gemakkelijk. Hoewel eerst op achterstand gezet (10-0), antwoordde de ploeg van het trio Brantegem-Duret-Delreux vervolgens door de leiding over te nemen (10-14) maar was het uiteindelijk La Hulpe dat, ondanks een rode kaart voor Jean-Sébastien De Halleux, bij de rust toch op voorsprong stond (23-14).

Tijdens het tweede bedrijf maakte het gebrek aan discipline, dit maal aan de zijden van Kituro met een te groot aantal gele kaarten, en de try’s van Mathieu Taulelle en Antoine Vassart het verschil nog voor het uur (35-17). Het was Alvaro Morenodie op tien minuten van het einde de score definitief vastlegde op 42-17.

Halfweg de competitie plaatst Dendermonde zich dus voor Soignies en La Hulpe Deze drie ploegen zullen dan ook moeten strijden om de eerste twee plaatsen, die recht geven op thuisvoordeel tijdens de halve finales van de eindronde. Daarachter heeft ASUB het voordeel op ROC in de koers naar de vierde stek. Royal Kituro, Bosvoorde en Luik gaan onderaan het klassement daarentegen het gevecht aan tegen de degradatie wat de druk en de spanning daar alleen maar meer doet stijgen. Volgende aflevering in de Bofferding League, de achtste, zondag 3 december.

fotospecial ASUB-Boitsfort (fotos Alain Dams)fotospecial La Hulpe-Kituro (fotos Jean-Michel Lefebvre)fotospecial ROC-Dendermonde (fotos Marita Van Daele)
Bofferding League - 7de speeldag
ROC Ottignies 25-39 Dendermonde
ASUB Waterloo 32-24 Boitsfort
Soignies 45-7 RFC Liégeois
La Hulpe 42-17 Royal Kituro
Bofferding League - Klassement
1. Dendermonde 31 ptn
2. Soignies 29 ptn
3. La Hulpe 27 ptn
4. ASUB Waterloo 21 ptn
5. ROC Ottignies 17 ptn
6. Royal Kituro 5 ptn
7. Boitsfort 5 ptn
8. RFC Liégeois 4 ptn