Aan de vooravond van de vierde speeldag waren er nog twee ploegen zonder overwinning: ROC en Frameries. Thuis tegen La Hulpe sloegen de vijftien uit Ottiginies er nu dan toch in om hieraan te verhelpen en hun eerste winst op te laten tekenen. Nipt weliswaar. In een gespannen wedstrijd, waar het uiteindelijk 10 tegen 8 werd.

Frameries daarentegen bengelt nog steeds achteraan, op zoek naar hun eerste succes. De zwart-gelen zouden bij winst de overwinning niet gestolen hebben, maar Dendermonde, winnaar met 3-14, gaf opnieuw blijk van meer realisme en was aanvallend efficienter. DRC dat, in zijn geheel beschouwd, de eerste helft heeft gedomineerd trof al een eerste keer raak na 8 minuten. Rayano Leduc scoorde de eerste try en Glenn Vertongen zorgde voor de conversie (0-7). En al snel daarna kreeg Frameries ook nog een tweede tik te verwerken toen Anthony Scozzari zijn strijdmakkers uit de eerste lijn moest achterlaten omwille van een rugblessure. Renaud Labardant bracht in de 22ste minuut via een strafschop de achterstand nog terug tot 3-7, in een eerste helft die zich kenmerkte door een groot aantal onhandigheden aan beide kanten en waaraan de regen ook zeker mee schuld trof.

Tijden het tweede gedeelte groef Frameries zich in in de Vlaamse speelhelft. Dendermonde werd zodoende gedwongen zich te verdedigen, maar deed dit met verve. Renaud Labardant miste een strafschop, net voor uur. De titelverdedigers kregen het dan nog harder te verduren nadat de vers opgekomen Pierre Chancal al na enkele ogenblikken opnieuw het terrein moest verlaten met een gebroken neus. Het was uiteindelijk in het laatste kwartier dat de strijd werd beslecht. Frameries sloeg er maar niet in om de kansen af te maken na een hele tijd in de 22m van de bezoekers te hebben vertoefd. Dendermonde daarentegen gaf blijk van meer efficiëntie en nam uiteindelijk alle spanning weg toen op drie minuten van het einde Nick Cording zich uitstrekte tot net achter de doellijn (3-14).

Met enige frustratie blijven de spelers van Frameries na afloop van deze wedstrijd als enigste ploeg achteraan het klassement hangen, terwijl Dendermonde zich in tweede positie nestelt met evenveel punten als ASUB.

De spelers uit Waterloo wisten immers ook voor de derde maal te winnen in vier speeldagen. Een week na hun nederlaag in Soignies bleek Kituro vastbesloten zich te willen herpakken. Tijdens de rust stond het scorebord in het Wahiscomplex op 6-6. Het was echter een try in de tweede helft, de enigste trouwens van de hele wedstrijd, die het verschil zou maken in het voordeel van ASUB. De blauwbloezen gingen uiteindelijk lopen met de overwinning, 12-13, om zo over Kituro te springen dat op zijn beurt terugzakt naar een vierde stek.

In Luik ontving RFCL een gemotiveerd Soignies na hun overwinning tijdens de vorige speeldag tegen ROC. De rood-blauwen kwamen als eerste op voorsprong na een strafschop (3-0) maar de ploeg in groen en wit diende hun al snel van antwoord met een try (3-5). Nog voor de rust scoorden ze er nog twee om zo te leiden met 17 tegen 8. Goed op dreef behielden de mannen uit Soignies hun overmacht ook gedurende de tweede helft. RFCL hield nog enigzins stand tot 13-22 maar kreeg uiteindelijk toch nog een stevige rekening gepresenteerd met 13-36 als eindstand.

In de rangschikking doet Soignies dus een goede zaak en maakt het zich los van de achtervolgers door vier punten voorsprong te nemen op het duo Dendermonde-Asub.

fotospecial Kituro-ASUB (fotos Alain Dams)

fotospecial Frameries-Dendermonde (fotos Sportkipik.be)