20 Punten na vier speeldagen. Een volgens de cijfers prefect rapport. En ook wat de inhoud betreft is de perfectie niet ver af. Dendermonde en Soignies, vorige seizoen nog beiden finalist in de play-offs, voeren ook nu weer het klassement aan. Afgelopen zondag, 15 oktober, was Dendermonde nochtans op zijn hoede voor de ontvangst van ASUB. De ploeg uit Waterloo kwam immers gesterkt uit hun vorige wedstrijd tegen ROC, zowat hun beste match dit seizoen. Maar de Brabanders hebben de Vlaamse stoommachine toch niet kunnen doen haperen.

Ondertussen gewend om zowat 50 punten te scoren in een wedstrijd was ook dit weer het tarief dat de spelers van DRC oplegden aan ASUB. Winst met 53-20 (17-10 tijdens de rust) en de bezoekers die vooral in de tweede speelhelft hebben geplooid.

Soignies van zijn kant bleef niet achter. Deze wedstrijd van de 4e speeldag geleek dan ook sterk op het verloop van de eerdere drie. De groen-witten maakten ook dit maal het verschil in de tweede helft. Na twee moeilijke weken als gevolg van het vertrek van Pierre Plasman en Peter Duchau stond Bosvoorde trouwens al voor een moeilijke uit-wedstrijd. De Bosvoordenaars boden de eerste 40 minuten niettemin degelijk weerwerk. Geen van beide ploegen speelde echter een memorabele wedstrijd, Soignies vanwege hun ongeduld en Bosvoorde door de druk en te weinig balrecuperatie.

Na 18 minuten spelen wordt het scorebord voor het eerst geactiveerd met een try van Basile Dascotte (5-0). Minder dan 10 minuten later snijdt Cyril Mansart door de Brusselse verdediging om de tweede try van de wedstrijden te scoren (12-0). Zonder offensief dus echt gevaarlijk te kunnen zijn wist Bosvoorde tot dan defensief wel stand te houden. Een heel ander verhaal klonk in de tweede helft. De try van Isaac Montoisy in de 47ste minuut (19-0) bleek de morele doodsteek te zijn voor de mannen van "interim coaches" Antoine Plasman en Laurent Oosters.

Het vervolg ? Een wedstrijd in één richting. Bosvoorde kraakte zowel fysiek als mentaal. En Soignies liet zich gaan en genoot. Cyril Mansart, Arthur Dewolf, Louis Debatty, Alain Williams en Isaac Montoisy gleden ieder nog het doelgebied van de bezoekers binnen en brachten de score zo op 52-0.

LOUIS DE MOFFARTS maakt het verschil

De Bosvoordenaars zullen deze zware verliescijfers echter snel moeten vergeten want volgende week staat er met de ontvangst van Royal Kituro een belangrijke wedstrijd in het vooruitzicht. De Schaarbekenaars hebben immers zelfvertrouwen getankt met hun eerste overwinning van het seizoen. RFC Liège had de kans om zichzelf uit de rode zone te houden maar na eerst 0-3 te hebben geleid waren ze voor de rest van de wedstrijd aangewezen op achtervolgen. Twee try’s van Loic Lechien en Oscar Michelini zorgden ervoor dat Kiuro won met 21-8. Opdracht volbracht dus voor de ploeg van het kwartet Brantegem-Delreux-Duret-Hazard.

La Hulpe en ROC tenslotte hadden een afspraak in het Brésilstadion voor een nieuwe Brabantse derby in de Bofferding League. Een wedstrijd tussen twee grote kandidaten voor de play-offs. Een wedstrijd die spannend bleef tot aan het einde. En ook een gespannen wedstrijd. Terwijl het scorebord op 10-10 stond was het Louis De Moffarts die met een strafschop in de laatste minuut zijn ploegmakkers toch nog de overwinning schonk. Een strafschop waardoor de Hulpenaars ROC voorbijsteken en zich de derde plaats in het klassement toe-eigenen.

fotospecial Dendermonde-ASUB (fotos Marita Van Daele)

fotospecial Soignies-Boitsfort (fotos Sportkipik.be)