In het Brésilstadion ontving La Hlupe Soignies voor een revanchewedstrijd na de door de bezoekers gewonnen heenmatch. Nog steeds de rangschikking aanvoerend, ondanks hun nederlaag vorige week in Dendermonde, namen de mannen uit Soignies aanvankelijk de bovenhand dankzij twee strafschoppen (6-0). Maar na een geconverteerde try kwam La Hulpe dan toch op voorsprong (7-6), tot aan de rust. De spanning steeg volop, ook op het terrein, en resulteerde zelfs in twee rode kaarten. De beslissing viel uiteindelijk in de allerlaatste minuut dankzij een winnende strafschop voor de groen-witten (7-9) !

In het klassement blijft Soignies weliswaar op koers maar ziet het wel Dendermonde naderen tot op gelijke hoogte. Dendermonde zet zijn inhaalbeweging in het klassement immers door na te zijn gaan winnen in Luik. RFC Liège is er niet in geslaagd om de regerend kampioen iets in de weg te leggen en bleef in tegenstelling tot de heenmatch zonder (bonus)punten achter. De Vlamingen daarentegen verlieten het Naimettestadion met een bonuspunt (22-48) op zak.

Voor de tweede maal dit seizoen flirtte ROC met een overwinning tegen ASUB, maar eveneens voor de zoveelste keer won Waterloo deze Brabantse derby. De wedstrijd beantwoordde alvast aan de verwachtingen voor wat betreft inzet en intensiteit. ASUB trok na 80 minuten dus aan het langste eind, uitslag 11-14, en steekt zo La Hulpe voorbij in de strijd voor de derde plaats. ROC heeft daarentegen zijn kans gemist om in het zog van La Hulpe en de vierde plaats te eindigen.

De nederlagen van ROC en La Hulpe zijn op hun beurt dan weer welgekomen voor Royal Kituro, dat op één punt komt van de ploeg uit Ottignies. De Schaarbeekenaars zijn er immers in geslaagd komaf te maken met hun reeks van vijf opeenvolgende nederlagen. Sinds 18 september was Kituro er niet meer in geslaagd te winnen. Niet verwonderlijk dus dat na het eindsignaal de spelers van Michel Bruyère met een glimlach het veld in Frameries verlieten. Het was een evenwichtige wedstrijd waarin Romain Orban met een strafschop de score opende voor Kituro in de 18e minuut (0-3). Het eerste teken dat de Brusselaars in betere doen waren dan de Henegouwers. Iets voor het half uur volgde dan de bevestiging door een try van Baptiste Lescarboura (0-8), na amper één minuut eerder het terrein te zijn opgekomen. Frameries miste vervolgens drie strafschoppen, voordat Renaud Labardant, net voor de rust, de vierde wel wist te scoren. Daarmee was het verschil ondertussen al wel opgelopen tot 3-13, nadat ook Hugo Sensée de bal al had neergedrukt in het doelgebied.

De tweede helft begon positief voor de zwart-gelen, met een strafschop (6-13). Beide ploegen begingen vervolgens ook een reeks fouten waardoor de kickers het vervolgens uitvochten. Romain Orban diende eerst Labardant nog van antwoord maar deze laatste won uiteindelijk het duel (9-16). Terloops wist Naoufel El Kadri met een even perfecte als mooie drop de score op 9-19 te brengen. Er bleef evenwel nog 20 minuten te spelen, tijdens dewelke Frameries zijn kansen op een eerste overwinning zag vervliegen. Kituro scoorde twee try’s, Hugo Sensée en Gringoire De Staerckeen, en verzekerde zich zo ook van het offensieve bonuspunt. Frameries vond uiteindelijk via Xavier Baeyens nog een gaatje in de verdediging, maar het was al te laat. Eindscore : 16-31.

Met deze nieuwe nederlaag zakt Frameries nog wat verder weg in het klassement, hoewel nog niet alles verloren is met 10 punten achterstand op RFCL.