De avond bestond uit meerdere delen en er was voor ieder wat wils.

Voorstelling nieuwe visie : FastForwardTogether :
Het nieuwe logo en visie voor coachontwikkeling bestaat uit 3 delen.
1) Better game : Fast Forward en together
2) Better players : DISC

Descision making
Initiative
Self reflection
Creativity

3) Better coaches : De principes in aanval

Workshops waarin de nieuwe visie centraal stond :
De coaches konden kiezen tussen een workshop voor de jeugdschool of de academie, dames en senioren. Hier stonden twee dingen centraal. Het werken via spelvormen waar skill en wedstrijd samen gecombineerd werden en het uitdagen van spelers door leeromgeving en opdrachten te veranderen.

Voorstelling nieuwe platform voor coaches COACHNOW :
Vanaf nu zal er een coachingplatform bestaan onder CoachNow. De bedoeling is dat hier een community gecreëerd wordt voor de coaches. Hier kunnen ze terecht voor filmpjes,info, vragen, topmomenten,… De bedoeling is dat de coaches elkaar helpen om het niveau samen naar boven te krijgen.

Elke maand zal er een speciaal thema centraal staan. De coach die hier het creatiefste mee omgaat in functie van #FFT zal op het einde van de maand in de bloemetjes gezet worden. Het thema van deze maand is : ONTWIJKEND LOPEN.

Rugby Vlaanderen komt naar jouw club met hun CDP-team !
Vanuit Rugby Vlaanderen zal 1 persoon van ons CPD-team verantwoordelijk zijn voor coachontwikkeling in jouw club. Hij zal doorheen het jaar 3 bijscholingen op de club verzorgen voor de coaches. Zijn er vragen van de coaches is hij het rechtstreeks aanspreekpunt. En dit allemaal gratis ! Voor eind september zal deze persoon contact opnemen met de club.

Rugby Vlaanderen wilt nogmaals alle aanwezige coaches bedanken om er een plezierige en leerrijke avond van te maken. De start is gemaakt, laten wij er nu allemaal samen aan werken om onze prachtige sport nog beter te maken !