Aanvoerder Jens Torfs had er voor gewaarschuwd dat de Belgen geen excuus zouden hebben in geval van verlies. Maar dat bleek ook niet nodig. En er moet eerder geput worden uit de lijst met supperlatieven om de prestatie van onze Duivels correct te beschrijven.
Onze nationale ploeg bleek gewoonweg ontembaar. Vanaf de tweede spelminuut werd de toon reeds gezet met een try in de uithoek van het terrein door Charles Reynaert (5-0) na een eerste Belgische aanval. Vanaf dan volledig ontketend, zetten de spelers van Guillaume Ajac en zijn staff een onhoudbare druk op de Duitersers. Die bleken volledig overdonderd door de snelheid van de tegenstander en waren zo goed als machteloos.
Amper 16 minuten gespeeld en het aanvallend bonuspunt was al binnen na try’s van Julien Berger en Alan Williams afgewisseld door een door de "forwards" afgedwongen penalty-try (24-3). Een Belgisch pack dat de bezoekers trouwens volledig overrompelde, wat de backs dan weer de nodige ruimte bood en die er op hun beurt met plezier gebruik van maakten.
Staande ovatie !
Onze Belgen bleven zichzelf plezieren tot aan de rust en richtten de totale vernietiging aan in de Duitse verdediging. Maxime Jadot, Guillaume Piron en Gillian Benoy gingen ook op hun beurt neer in het doelgebied en voerden zo de score nog verder op tot 43-3...en dat na slechts één helft !
De eerste helft verliep dus in zuiver éénrichtingsverkeer. En de aanwezige toeschouwers gaven duidelijk blijk van hun waardering voor deze uitzonderlijke prestatie, door de spelers onder een staande ovatie te begeleiden naar de kleedkamers.
Ondanks de reeds 7 gescoorde try’s van de eerste helft leek onze nationale selectie nog steeds niet voldaan en zetten ze hun doelpuntenfestival gewoon verder bij het aanvangen van de tweede helft met try’s van Vincent Hart en Guillaume Piron (55-3), waarbij deze laatste zich wel aan de enkel blesseerde (gelukkig slechts een lichte verzwikking).
Daarna werd de voet wat van het gaspedaal gelicht door de Belgen. De Duitsers vonden terug het Noorden en de Mannschaft versloeg vervolgens twee maal de verdediging van de thuisploeg in de laatste 20 minuten. Middelpunt van een steengoede wedstrijd vonden Jens Torfs en z’n ploegmakkers wel nog twee maal de weg richting doelgebied : Sven D’Hooghe en Nathan Bontems maakten daarbij respectievelijk de 10en 11e Belgische try.
Uiteindelijk bracht deze glansprestatie de Belgen op een 69-15 overwinning, wat trouwens een primeur is voor onze Belgen want het is daarmee ook hun eerste in het Europe Rugby Championship. Rest hen nu nog hun tornooi af te werken met een uitwedstrijd in Roemenië op 10 maart en op 18 maart de thuiswedstrijd tegen Spanje. Hopelijk en zeer waarschijnlijk ook om daarbij hun rechtstreeks behoud te vieren !

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Sportkipik.be)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Jean-Louis Lecocq)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Alain Dams)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Marita Van Daele)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Montain)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Laurent Lefebvre)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Jean-Michel Lefebvre)

fotospecial Belgïe-Duitsland (fotos Benoit Musch)

Opstelling van de belgische ploeg
1. Alexis Cuffolo Coq Mosan
2. Thomas Dienst ROC Ottignies
3. Maxime Jadot Vannes
4. Tuur Moelants ASUB Waterloo
5. Thomas Vervoort La Seyne-sur-Mer
6. Gillian Benoy Dendermonde
7. Bertrand Billi Soignies
8. Thomas De Molder Grasse
9. Julien Berger Limoges
10.Vincent Hart Cambridge RFC
11. Craig Dowsett Old Albanians RC
12.Jens Torfs Perpignan
13.Guillaume Piron Colomiers
14.Charles Reynaert Valence Romans
15. Alan Williams Soignies
Remplaçants
16.Victor Paquet Angoulême
17. Lucas Sotteau Aubenas-Vals
18.Sven D’Hooghe Montauban
19.Amin Hamzaoui Narbonne
20. Sébastien Guns ROC Ottignies
21.Tom Cocqu Aubenas-Vals
22.Nathan Bontems Beauvais
23. Romain Pinte ROC Ottignies
Staff
Guillaume Ajac Head coach
Philippe Ebel Coach
Marc Jourdaine Coach
Simon Leader Coach
Guillaume Leleu Coach
Anthony Cabaj Coach
Monique Petitjean Manager
Lucas GiacominoPhysio
Arnaud LibertPhysio
Laurent Simar Doctor