Persbericht van Belgium Rugby


"De terugkeer naar de Rugby Europe Championship (REC) is het juiste moment een nieuwe impuls. Ik ben verheugd dat Chris bij Belgium Rugby aan de slag gaat. We moesten iemand vinden met de juiste vaardigheden, die een frisse wind en nieuwe methodes zou brengen, maar ook een persoonlijkheid die bij onze cultuur past. Ik ben er zeker van dat de professionaliteit & ervaring van Chris ons zullen helpen groeien," zegt Michiel Leysen, voorzitter van Belgium Rugby.

"Ik ben zeer vereerd dat ik mijn ervaring kan delen met de spelers van de nationale ploeg, de Black Devils. Het vertrouwen dat het bestuursorgaan in mij heeft gesteld is zeer belangrijk en samen met de coachingstaf en de spelers zullen we een dynamische groep vormen om de uitdaging van de REC 2023 aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om de spelers en coaches beter te leren kennen en met hen samen te werken om een nieuwe standaard voor het Belgische rugby neer te zetten. We willen ook een duidelijk groeiplan opstellen met het talent dat doorstroomt, zoals blijkt uit de recente u20-competitie".

"Ondertussen ligt de focus volledig op REC 2023 en kijken we uit naar de steun van de supporters op 4 februari voor onze eerste wedstrijd in de REC, tegen Portugal", zegt Chris Cracknell, Head Coach van de Black Devils - Belgium Rugby National Men’s XV team.

Frederic Cocqu, Technisch Directeur van Belgium Rugby voegt hieraan toe : "Ik ben er zeker van dat Chris een andere expertise in het team zal brengen dan die we al enkele jaren hebben. En hij zal een nieuwe dynamiek brengen bij de Black Devils." Maar wie is Chris Cracknell ?

Chris Cracknell (geboren 6 augustus 1984 in Windsor, Engeland) is een voormalig speler uit de Engelse Premiership en van de Engelse nationale sevens ploeg.

Hij coachte het Fiji 7s team met name op de Olympische Spelen van 2016. Cracknell is dus een specialist in zowel XV als VII.
Als flanker speelde Cracknell eerder voor Harlequins, Cornish Pirates, Exeter Chiefs, Bath, Worcester Warriors en Engeland 7s.


(Foto Belgium Rugby)