Kampioenschap - 23 oktober 2017

ZATERDAG 21/10 – 3de NATIONALE A
Rugby Relaks Pajot vs. RC Waregem Ladies
Waregem Ladies pakken overwinning in laatste seconden

Na de 4 gewonnen kwalificatiematchen trokken de Waregemse Dames voor hun eerste match in 3de Nationale A naar RC Pajot. Onmiddellijk een moeilijke tegenstander waarvan we vorig jaar nog met 57-0 verloren hadden. De Ladies wisten dus op voorhand dat ze alles uit de kast zouden moeten halen op het veld van Pajot.

Pajot begon stevig aan de match, en boekte vooral met het pack meter na meter. Toch was het Waregem die na een snelle counter de score mocht openen. Louise Coorevits en Julie Vanhulle zetten de score al vroeg in de match op 0-7. Pajot was echter niet onder de indruk en zette wat meer druk op de Waregemse ketel. Dit resulteerde in 2 try’s met 1 conversie, en wipte zo over Waregem naar een 12-7 voorsprong. Enkele minuten voor de rust was het Danièle Taelman en Julie Vanhulle die de score toch konden ombuigen naar een 12-14 ruststand.

Waregem trapte de 2de helft op gang en wou onmiddellijk zijn voorsprong verder uitbouwen. Hoewel ze telkens op een stevige Pajotse verdediging stuitten, konden de Waregem Ladies toch dat éne gaatje vinden en de score verder uitbouwen naar 12-21. Pajot was echter niet van plan de partij te verliezen op eigen terrein, en schakelde een versnelling hoger. Waregem daarentegen verzwakte op verdedigend vlak. Hierdoor kon Pajot als snel het puntenverschil verkleinen tot 17-21. De Waregem Ladies deden er alles aan om nog een extra try te leggen, maar benutte hun kansen niet optimaal. Integendeel, het was Pajot die kort daarna zelf terug op voorsprong kwam tot 22-21. Waregem liet de hoofden niet hangen en bleef knokken om alsnog de overwinning te kunnen halen. Diep in de 2de helft kregen de Waregemse Dames een penalty waarbij de scheidsrechter aankondigde dat dit de laatste actie van de match was. Pajot was zo goed als zeker van hun zege, maar dit was buiten de wilskracht van Waregem gerekend, dat een laatste aanval opzette. De lijn werd snel en strak afgespeeld, en het was Lore Desauw dit in de laatste seconden van de match de Winning Try kon leggen. Eindstand 22-26

De Waregem Ladies pakken de overwinning in hun spannendste match ooit. Versleten, gebroken en met 3 hechtingen in Marit Desauw’s wenkbrauw, maar vooral voldaan waren de dames dan ook terecht heel tevreden met deze fel bevochten zege.

We hebben nu enkele weken rust om ons voor te bereiden op het volgende duel. Op 25/11 ontvangen we RC Schilde, wat terug een spektakel-match zal worden tegen de ploeg die vorig jaar nog meedraaide in 2de Nationale.

(Bron: Rugby Waregem Ladies)