La Hulpe is dus wel degelijk de beste ploeg van de heenronde. Reeds herfstkampioen maakten de Brabanders er ook nog een erezaak van om zonder nederlaag de eerste helft van het seizoen af te sluiten. En deze 25ste november gingen de vice-kampioenen inderdaad winnen bij regerend kampioen Dendermonde.

Hoewel ze tweede staan in het klassement vreesden de Vlamingen al voor een moeilijke wedstrijd in het Brésil-stadion. En na de try van Gaspard Lalli, volgend op een doorbraak van Antoine Vassart in de 10e minuut, bleek die vrees van DRC ook gegrond (5-0). De bezoekers boden vanaf dan wel weerstand en brachten hun achterstand, na een strafschop, terug tot op 5-3. Een mooie aanval van de thuisploeg, afgerond door Naoufel El Kadri stelde de score vlak voor rust dan weer bij op 10-3.

Dendermonde kwam beter terug uit de kleedkamers. En toen Nick Cording neerging tussen de doelpalen bracht deze goede herstart de zijnen in de 45ste minuut op 10-10. Toch bleek La Hulpe daardoor niet van slag. Na eerst nog een strafschop, was het de snel oprukkende El Kadri die Alvaro Moreno lanceerde voor een try (20-10). Dendermonde leek daardoor een knauw te hebben gekregen en viel wat terug gedurende de laatste 20 minuten. La Hulpe drong daarentegen verder aan en stak helemaal aan het einde ook nog de offensieve bonus op zak door te winnen met 28-10.

Met dit succes blijft La Hulpe dus ongeslagen en, vooral, kan het zijn voorsprong aan de kop van het klassement nog vergroten tot 7 punten. Dendermonde blijft wel tweede maar ziet zich op de hielen gezet, in de eerste plaats door ROC.

Want ROC wist door zijn overwinning tegen Kituro de derde plaats in het klassement nog wat veiliger te stellen, in een duel tussen twee rechtstreekse concurrenten voor de top 4. Waar ROC gedurende de hele wedstrijd het overwicht had moest het toch wachten tot in de tweede helft alvorens het verschil te kunnen maken. Want tot aan de rust stond het maar 10-8. De thuisploeg in het Boudewijn I stadion won de wedstrijd uiteindelijk wel met een overtuigende 32 tegen 14 en kegelde Kituro zo uit de top 4.

Terzelfdertijd immers ging Soignies verder met zijn goeie reeks en een vierde opeenvolgende overwinning. Tegenover Bosvoorde scoorden de wit-groenen vier try’s voor de rust en stond het aan het einde van de eerste helft 26-5. Vervolgens ging het nog even verder door tot 38-10 maar dan kende Bosvoorde een heropleving die hen toch nog een bonuspunt opleverde. Eindscore 38-24.

ASUB tenslotte wist na vier nederlagen terug wat winnen betekende. De ploeg uit Waterloo rekende ruim af met Frameries : 51-7. En de bezoekers doen hierbij ook nog eens een heel slechte zaak, doordat Bosvoorde wel een bonuspunt wist te bekomen. De Blues van hun kant blijven ook nog uitzicht houden op de play-offs.

fotospecial La Hulpe-Dendermonde (fotos Marita Van Daele)

fotospecial La Hulpe-Dendermonde (fotos Sportkipik.be)