Persbericht BrigandZe


Twee dagen beachrugby op een nieuwe locatie naast het Berlaarse Donkmeer leidde tot veel spektakel, bakken amusement en een geweldige sfeer. De jubileum editie was onmiddellijk een schot in de roos op én naast het veld. Want ook het sportieve aspect mocht niet ontbreken !

In de plate competitie kaapte Antwerp RC zowel bij de dames als bij de heren de titel weg, een indrukwekkende prestatie van de club gezien hun aanwezigheid op de dansvloer tot in de vroege uurtjes. Presteren op én naast het veld, het is de gedroomde beach combinatie ! Alvorens de vele toeschouwers konden genieten van de cup finales bij de dames en de heren werd nog even de lokale jeugdwerking in de kijker gezet. De jongste leden van BrigandZe mochten onder luid applaus een exhibitiematch spelen, en beleefden hun eigen hoogtepunt van het seizoen !

En dan was het tijd voor dé finales, en bij zowel de dames als de heren konden de topfavorieten hun status bevestigen. Bij de dames waren The Best of the 80’s een maatje te groot voor het Duitse Motherruckers. Op een héél toernooi slechts twee tries incasseren, dan verdien je de titel met verve !

Bij de mannen ging de strijd tussen de Franse Boulbees en het meer lokalere Dendermonde. In tegenstelling tot de vrouwenfinale was het bij de mannen een pak spannender. Dendermonde kwam meermaals terug in de match en even leek een stunt zelfs in de maak, al moesten de Oost-Vlamingen zich finaal toch gewonnen geven en kon toernooifavoriet Boulbees alsnog de reputatie bevestigen. Ramenez la coupe à la maison, hun lijflied kon niet gepaster zijn.

Drie spectaculaire dagen om nooit te vergeten, en zo moeilijk te beschrijven. Daarom heeft productiehuis Paradocs Productions een aftermovie in elkaar gebokst waaraan alle deelnemers hun hart kunnen ophalen en in de komende maanden met weemoed terugkijken op een geweldige tiende editie. Nog maar elf maanden aftellen, en we gaan er weer tegenaan !