Nochtans begon Dendermonde als grote favoriet aan zijn thuiswedstrijd. Maar de Bosvoordenaars hadden zich goed voorbereid op hun bezoek in Sint-Gillis en hielden tijdens de eerste helft gelijke tred. Score bij de rust 20-19.

BRC kwam na de rust beter uit de kleedkamers en nam de leiding over : 20-29. De Brusselse ploeg leek de zaken steviger in handen te hebben terwijl de vertwijfeling toesloeg bij de Vlamingen. Uiteindelijk maakte Dendermonde tijdens het laatste kwartier het verschil door eerst terug te komen tot 28-29 en dan de overwinning weg te kapen met een ultieme aanval en een omgezette try. Einduitslag : 35-29 !

Hoewel moeizaam eerder bekomen brengt deze tweede bonusoverwinning Dendermonde naast La Hulpe aan de kop van het klassement. De Brabanders van hun kant hadden een veel rustigere namiddag door vlotjes te winnen in eigen huis met 63-19 tegen Kituro.

Net als bij Kituro smaakte ook bij Frameries de soep zuur afgelopen zondag want de goud-zwarten zijn er niet in geslaagd de het spel van ROC te ontregelen. Sebastien Gun & co wonnen met 52-8 en tekenden zo voor hun eerste overwinning van het kampioenschap.

Soignies tot slot, dat werd verslagen in La Hulp tijdens de openingsspeeldag, wenste thuis iets goed te maken tegen ASUB. Maar ondanks een zeker overwicht tijdens de eerste helft, keken de Carriers tijdens de pauze tegen een 7-14 achterstand aan. De ploeg uit Waterloo drong zich verder op in de tweede helft tot 7-28, onder meer door een gebrek aan discipline vanwege de thuisploeg en liep vervolgens uit tot 14-35. Een laatste try vanwege de bezoekers (21-35) bracht dan ook geen grote verandering meer aan het eindresultaat want de ploeg uit Soignies keerde alsnog huiswaarts met een nederlaag.

In de rangschikking sluiten Soignies en Frameries de rij met nul punten na twee wedstrijden. Bosvoorde steekt een eerste punt op zak terwijl ROC tot bij Kituro komt in het midden van het klassement. ASUB volgt dan weer de tred van Dendermonde en La Hulpe. Volgende speeldag, 7 oktober, staat een veelbelovende ASUB-La Hulpe op het programma, alsook Bosvoorde-Frameries.

fotospecial Soignies-ASUB (fotos Etienne Michaëlis)

fotospecial Dendermonde-Boitsfort (fotos Marita Van Daele))