Persbericht Rhinos Rugby Oudenaarde


Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar komend weekend zwaaien de deuren van hun splinternieuw clubhuis wagenwijd open ! Voor wie het nog niet gezien of gehoord heeft, het nieuw onderkomen telt op het gelijkvloers vier ruime kleedkamers, een scheidsrechterskleedkamer, een grote opslagruimte voor het trainingsmateriaal en voldoende toiletten. Op de eerste verdieping is over de hele lengte van het gebouw een zeer gezellige bar voorzien. Je kan die op het openingsweekend al meteen uittesten.

Het feest start op vrijdag om 20 uur met de officiële opening van het gebouw door schepen van Sport Peter Simoens. Nadien stellen ze, in primeur, hun nieuw clublogo voor tijdens een unieke lichtshow. Daarna is er tijd voorzien om kennis te maken met de nieuwe buren, die allemaal uitgenodigd zijn tijdens het hele weekend.

Op zaterdag begint dan het echte werk. De Pink Rhinos mogen, als eerste ooit, hun seizoen openen op het nieuw hoofdterrein én in nieuwe clubtruitjes. Ze doen dat met een mooie derby tegen Gent RFC. We verwachten jullie massaal langs de zijlijn ! Na het laatste fluitsignaal start het buurtfeest met braadworsten à volonté voor slechts 5 euro. Er is heel wat animatie voorzien, waaronder springkastelen en een heuse deathride. Kortom plezier voor klein en groot !

Op zondag maken ook de White en Black Rhinos een entree in stijl en dit voor hun allereerste match ooit in de hoogste Belgische rugbyafdeling. Tegenstander van dienst is ASUB Waterloo, dat vorig seizoen als vijfde eindigde. Beslist geen makkelijke klus. De White Rhinos spelen om 13 uur, de Black Rhinos twee uurtjes later om 15 uur. De spelers zullen uw steun meer dan ooit kunnen gebruiken, dus iedereen op post !


(foto Alain Vanden Bossche)