Een week na hun uitwedstrijd tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Bofferding League te hebben gewonnen, ontving ROC deze keer Soignies., met als inzet een finaleplaats. De spanning was duidelijk voelbaar bij de aanvang van de wedstrijd onder het oog van een talrijk opgekomen publiek. Alles wees er op dat het een leuke wedstrijd zou worden. Sébastien Guns opende de score op strafschop na een goed kwartier (3-0). Diezelfde Guns deed dit nog eens over iets voor het half uur (6-0), waardoor de thuisploeg lichtjes het overwicht kreeg. Alexandre Latour bracht echter daarna de achterstand terug tot 6-3 en beide ploegen gunden elkaar niets meer tot aan de rust.

In tegenstelling tot een week eerder, bij hun 17-32 thuisnederlaag, leverde Soignies dit maal een sterk begin van de tweede wedstrijdhelft met een strafschop (6-6) en een try van Hugo De Francq (6-13). ROC moest incasseren, terwijl de ploeg uit Soignies er mentaal steeds sterker leek uit te komen. Na een nieuwe strafschop van Alexandre Latour (6-16), wist Romain Heyndrickx de bal te pikken bij een inworp van ROC op 5m van de doellijn en vervolgens te scoren (6-21). Het verschil was gemaakt. Gedwongen alles op alles te zetten om toch nog terug in de wedstrijd te geraken kwam Ottignies er echter niet meer door en maakten de Carriers het werk af met strafschop een laatste try van Tornike Megrelidze (6-31).

Soignies roept het seizoen van ROC dus vroegtijdig een halt toe en kwalificeert zich zo voor de finale, waar de ploeg van Voorzitter Yves Calomme Dendermonde zal ontmoeten. Huidig tiltelhouder DRC heeft immers niets laten vallen tijdens in de andere halve finale, tegen Ter Hulpen. De bekerwinnaars waren nochtans vastbesloten om dit seizoen nog een tweede finale te willen spelen. Maar Dendermonde scoorde de eerste try van de wedstrijd en nam zo de leiding (13-3) tot aan de rust.

Ter Hulpen herpakte zich weliswaar in de tweede helft en vond zelfs de weg naar het doel (13-8), maar de Vlamingen bouwden hun voorsprong nog verder uit via twee nieuwe try’s en verzekerde zo DRC van een 25-8 overwinning en een plaats in de finale.

Dendermonde, reeds kampioen in 2012 en 2016 gaat dus op zoek naar een derde kampioenstitel in de ploeggeschiedenis. De ploeg van Alain Buyens speelt daarmee trouwens al zijn vierde finale in zes jaar. Soignies van zijn kant treedt voor de tweede maal aan in de eindstrijd voor de titel, na die in 2015 te hebben verloren tegen Kituro.

fotospecial ROC-Soignies (fotos Sportkipik.be)

fotospecial Dendermonde-La Hulpe (fotos Laurent Lefebvre)