Deze 14e en laatste speeldag in D1 had dus nog wel degelijk een belang voor de volgorde van de top 4. Terwijl Dendermonde reeds verzekerd was van de eerste plaats, moesten La Hulpe, ROC en Soignies nog onderling uitmaken wie, met het oog op de play-offs, op de drie overige plaatsen zou eindigen.

Voor La Hulpe was de opdracht eenvoudig : winnen op Kituro om de tweede plaats te behouden, die gelijk staat met thuisvoordeel in de halve-finale. De Schaarbekenaars van Philippe Brantegem waren echter niet van plan om zich reeds op voorhand gewonnen te geven en ze boden in de eerste helft duchtig weerstaand tegen de mannen van Alex Palacci, waardoor de bezoekers bij de rust niet verder geraakten dan 12-20. Daarna echter schakelde La Hulpe een versnelling hoger om uiteindelijk de wedstrijd met ruime cijfers (19-49) te winnen.

In de halve-finale die door gaat op 6 mei zal La Hulpe het thuis dus opnemen tegen ROC, dat ten aanzien van Soignies eveneens zijn positie in het klassement wist te behouden, zij het nipt. Ondanks hun eerste nederlaag in de kompetitie dit jaar, uit in Dendermonde (52-24), wist ROC toch met een offensief bonuspunt terug huiswaarts te keren en zo Soignies af te houden in het eindklassement.

Soignies, dat op zijn beurt deed wat het moest door met 12-60 te winnen op verplaatsing tegen Luik. De Groen-witten eindigen weliswaar met het zelfde aantal punten dan ROC maar een minder gunstig puntenverschil in de beide onderlinge duels draait uit in het voordeel van ROC.

De halve finales van de play-offs op 6 mei zien dus er alvast veelbelovend uit : Dendermonde tegen Soignies en La Hulpe tegen ROC.

In een wedstrijd zonder veel belang voor het klassement wist ASUB nog te winnen in Bosvoorde. De ploeg uit Waterloo rondt zo het seizoen positief af met een 10-25 overwinning. De Bosvoordenaars daarentegen staat op 6 mei nog een barragewedstrijd te wachten voor het behoud tegen Coq Mosan, dat tweede eindigt in D2 na verlies in de titelmatch bij Frameries.

fotospecial Boitsfort-ASUB (fotos Alain Dams)fotospecial Dendermonde-ROC (fotos Marita Van Daele)fotospecial Kituro-La Hulpe (fotos Laurent Lefebvre)

Bofferding League - 14de speeldag
Dendermonde 52-24 ROC Ottignies
RFC Liégeois 12-60 Soignies
Boitsfort 10-25 ASUB Waterloo
Royal Kituro 19-49 La Hulpe
Bofferding League - Klassement final
1. Dendermonde 62 ptn
2. La Hulpe 53 ptn
3. ROC Ottignies 47 ptn
4. Soignies 47 ptn
5. ASUB Waterloo 37 ptn
6. Royal Kituro 19 ptn
7. Boitsfort 10 ptn
8. RFC Liégeois 4 ptn