Persbericht Entente Aalst Lokeren


Rugby wordt steeds populairder in Vlaanderen. In de verschillende klassen heb je nu minstens 9 ploegen, wat maakt dat er alleen al in de Vlaamse reeksen plaats is voor een 20 tal ploegen, verspreid over Vlaanderen en Brussel.

Maar, groeien kan je alleen maar, als er voldoende weefsel is. De afgelopen coronacrisis heeft er bij heel wat ploegen ingehakt, waardoor verschillende ploegen het water aan de mond kwam. Verschillende geplande activiteiten om meer spelers aan te trekken vielen allemaal in het water.

We moeten even terug naar het begin van vorige seizoen. Rugbyclub Lokeren besliste toen om een paar weken voor de competitie begon een sabbatjaar in te lassen om zou verder te bouwen aan een kern om dit seizoen als een Feniks terug uit de as te rijzen. Alles ging de goeie weg uit, alleen was de laatste horde er teveel aan. Met net voldoende spelers werd besloten om alsnog aan de competitie te beginnen, met in het achterhoofd de veiligheid van onze spelers.

Enter Rugbyclub Aalst. In hun waarden staat dat zij vooral een veilige sfeer willen creëren. De Ajuinen willen vooral de normen en waarden van de sport uitdragen, waarbij iedereen welkom is. Dit staat ook in de waarden van Lokeren.

Na een aantal meetings is deze samenwerking een feit ! De wedstrijden worden gespeeld in Lokeren, beide clubs houden hun trainingsdagen (woensdag en vrijdag in Aalst, dinsdag en donderdag in Lokeren), maar stemmen hun trainingen op elkaar af. Heel wat puzzelwerk voor Samuel Draï en I’u Misiuaita dus.

Beide clubs blijven afzonderlijk trainen, maar ontwikkelen zich samen. RC Aalst doet de ervaring op, op het niveau van 2de regionale en Lokeren kan ondertussen verder bouwen aan een ploeg waarbij iedereen meetelt. Een combinatie die een beetje smaakt als paardeworst met ajuinsaus.