Persbericht


Het voorbije seizoen stoomde de Rhinos-trein als een pletwals door tweede nationale. Tijdens de laatste speeldagen stak de titelstress echter op en gaf de club van voorzitter Bruno Cruyt de eerste plaats nog uit handen. “Zeker niet bewust, zoals her en der gefluisterd werd, maar de tegenstand was gewoon sterker op dat moment”, legt Cruyt uit. “We steken onze ambities echter niet onder stoelen of banken en willen graag eens proeven van eerste nationale in een van de komende jaren.”

Om die doelstelling kracht bij te zetten, trokken de Rhinos aan de mouw van Dries Michiels, hoofdcoach bij meervoudig landskampioen Dendermonde. “Oudenaarde is een ambitieuze club, maar die tegelijk bedachtzaam te werk gaat”, legt Michiels zijn eerste bevindingen uit. “Ze denken na over elke stap die ze zetten en dat is volgens mij de juiste manier van werken. Na enkele heel mooie jaren bij Dendermonde voelde ik ook de nood aan een andere doelstelling voor mezelf.”

Michiels neemt het over van Bill Masefield, die het herenteam de voorbije twee jaren leidde. “Het was tijd voor een nieuw verhaal”, legt Cruyt uit. “We wensen Bill evenwel te bedanken voor zijn inzet tijdens de afgelopen seizoenen.”

Michiels beseft dat hij bij Oudenaarde lang niet over hetzelfde spelerspotentieel en dezelfde omkadering zal beschikken als bij zijn vorige club, maar dat schrikt hem niet af. “Het wordt zeker een uitdaging. Ik heb de Rhinos al een paar keer zien spelen en heb al werkpunten gevonden die we zullen aanpakken. Binnen één of twee jaar in eerste klasse geraken, moet mogelijk zijn.” Michiels krijgt daarvoor de hulp van de Nieuw-Zeelander Trent McGiffert, die ook dit jaar de rol van assistent-coach op zich neemt. Ook Jens Vermassen blijft aan boord als fysiektrainer. De herenstaff wordt vervolledigd door Karel De Paepe, Miguel Nachtergaele, Tim Duhem, Lara Bonneure, Femke Willems en Pieter Feys.

Momenteel genieten de Rhinos van enkele weken rust, maar vanaf eind juli staan ze terug op het trainingsveld. Eerste afspraak van het nieuwe seizoen is het jaarlijkse pre-seasontornooi op 31 augustus en 1 september. Wie bij de Rhinos wil aansluiten, zowel als speler of als trainer, kan steeds contact opnemen via pieter.feys@rugby-oudenaarde.be.