Persbericht


De 3 nationale teams speelden in de categorieën women’s open, men’s open en men’s over 40. De vrouwen behaalden een mooie 5e plaats, de hoogste ranking ooit voor het Belgische vrouwenteam ! Zij versloegen sterke teams zoals Duitsland, Italië, Zwitserland en Guernsey.

De mannen namen deel aan één van de sterkste categorieën van het toernooi. Met een nipt verlies tegen Italië en Duitsland en overwinningen tegen Luxemburg, Guernsey en Zwitserland eindigden ze op de 8e plaats in de ranking.

Het mannenteam over 40 won het meeste wedstrijden van alle Belgische teams en eindigden op een welverdiende 6e plaats. Zij sloten hun toernooi af met een nagelbijtende drop-off wedstrijd tegen Zwitserland.

België stuurde ook 3 scheidsrechters naar het EK : Karla Brincat, Stephanie Horeau en Ivo Broucke. Zij leverden een uitstekende prestatie en werden beloond met een upgrade naar Level 2 scheidsrechter. Proficiat !

Zo heeft België nu 9 Level 2 scheidsrechters waardoor toekomstige wedstrijden op een hoger niveau kunnen gespeeld worden.

Niet enkel door de prestaties op het veld vielen de Belgische teams op. Er was ook een fenomenale teamsfeer tussen de spelers, coaches, managers en supporters. Voor elke touchdown die werd gescoord, lieten de Belgen van zich horen. Bij elke overwinning en verlies vormden de teams een spelerstunnel en moedigden ze hun landgenoten aan als ze op en van het veld kwamen. Deze unieke teamspirit werd ook opgemerkt door de organisatie, scheidsrechters en andere spelers. Van de eerste wedstrijd tot het moment dat de lichten werden gedoofd op de afterparty weergalmde ‘Let’s go Belgium, let’s go !’.

Dit succes werd mee mogelijk gemaakt door de steun van onze sponsors : Sports Distribution voor de spelersoutfit, Volvo ACG en Logo.Praxis.

Alle spelers keerden terug naar België vol energie, vechtlust en enthousiasme om alles wat ze geleerd hebben over te brengen naar hun eigen touch clubs. Met het oog op de toekomst en het verbeteren van de resultaten van dit jaar starten de trainingen voor het EK 2020 opnieuw in september 2018.

Touch rugby, iets voor jou ? Nieuwe spelers zijn welkom ! Voor meer informatie over touch clubs, trainingsuren en toernooien, contacteer president@touch-belgium.be. Volg onze Facebookpagina ‘Touch Belgium’.


(Photos D.R.)