Met maar liefst 11 try’s hebben de aanwezige toeschouwers zich zondag dus zeker niet verveeld in la Foresterie, waar Bosvoorde en Dendermonde zich beiden hebben gegeven. Aanvankelijk gepland voor 9 december diende deze speeldag te worden verplaatst omwille van de wedstrijd van de Belgian Barbarians XV in Italië dat week-end en, waar de andere wedstrijden werden verlaat naar 2019, werd deze tussen DRC en BRC vooruitgeschoven naar 18 november.

En onder een frisse winterzon bleek Dendermonde er wel zin in te hebben, want de regerend landskampioen speelde zowat het perfecte wedstrijdbegin. Bosvoorde liet te veel ruimte en moest dit al snel bekopen. De Vlamingen hadden zo immers maar 3 minuten nodig om al de eerste try van de wedstrijd te scoren. Ze gingen daarna op hetzelfde ritme door en na 20 minuten stond het al 0-22, en zelfs 0-29 na een half uur (met try’s van Solomona Paraki, Nick Cording en Stef Vermeir).

Vanaf dan begon ook Bosvoorde in de wedstrijd te komen, want vijf minuten voor rust scoorde Kevin Springael een try (7-29).

​In de tweede helft leek Bosvoorde terug te vervallen in zijn fouten van bij de aanvang van het seizoen, namelijk een gebrek aan regelmaat, maar een break net na de hervatting van Corentin Lecloux over een half terrein eindige in het doelgebied (14-29). Bosvoorde drong vervolgens nog wel verder aan maar Dendermonde bleek toch de betere te zijn en maakte een einde aan elke spanning met twee try’s in 4 minuten (14-41).

Tijdens de laatste 20 minuten liet de verdediging aan beide zijden gaten vallen. Drie nieuwe try’s werden nog toegevoegd aan het scorebord, waardoor Bosvoorde toch een offensief bonuspunt kon bekomen. Eindscore : 26 - 48.

In het klassement verstevigt Dendermonde zijn tweede stek en komt het terug tot op 2 punten van La Hulpe, maar wel met een wedstrijd meer op de teller. Dit zal de aanstaande ontmoeting tussen La Hulpe en Dendermonde van komend week-end in het Bresil-stadion dus enkel nog wat pittiger maken. Bosvoorde van zijn kant stapt nog een beetje verder weg van Frameries en de rode lantaarn van de laatste plaats in de rangschikking.

fotospecial Boitsfort-Dendermonde (fotos Marita Van Daele)

fotospecial Boitsfort-Dendermonde (fotos Laurent Lefebvre)

D1 - 9de speeldag
Boitsfort 26-48 Dendermonde