Deze 16e speeldag heeft de kaarten in de strijd om de eindronde dus stevig door elkaar geschud. Enigszins verplicht om te winnen deden ASUB en Kituro wat moest. Kituro ontving nochtans een van vertrouwen blakend Soignies na hun 7 opeenvolgende overwinningen in het kampioenschap, zelfs 8 alle competities bij elkaar geteld. Het waren dan ook de bezoekers die al snel de eerste try scoorden na zowat een kwartier (0-7). De Schaarbekenaars zochten en vonden dan uiteindelijk toch een antwoord aan het einde van de eerste speelhelft om zo de rust in te gaan met een 10-7 score.

Na eerst nog een strafschop voor Soignies nam de thuisploeg in de tweede helft de overhand (17-10). Maar met nog een half uur op de speelklok. De Henegouwers scoorden eerst nog een strafschop maar daarna botsten ze telkens weer op de Brusselse verdediging en kwamen ze zo niet verder dan een 17-13 einduitslag.

Hiermee herlanceert Kituro zich als mogeijke kanshebber voor een plaats in de eindronde, door naast ROC op de vierde plaats te komen in het klassement. ROC dat enigzins ter plaatse blijft trappelen sinds de winterstop. En tegen ASUB incasseerden ze nu al hun vierde opeenvolgende nederlaag.

Een vrij gesloten wedstrijdbegin niet te na reageerden ROC en ASUB keer op keer. Sébastien Guns opende de score op strafschop voordat Adrien Mouchart de stand weer in evenwicht bracht (3-3). Na een eerste kwartier kwam de wedstrijd pas echt op gang toen Maxime Ogor de bal in de hoek neerdrukte (8-3). Ook dan scoorde ASUB weer tegen met een try van Mickael Guerin (8-10). In het tweede deel van die eerste helft domineerde ROC weliswaar en drong het aan maar de sterke verdediging van de ploeg uit Waterloo hield stand. En bovendien maakten de bezoekers net voor de rust dan ook nog eens hun tweede try via Simon Marote (8-17).

Mentaal geraakt zocht ROC vanaf de aanvang van de tweede helft toch naar een manier om te reageren. Iets rond het uur leek dat dan ook op te brengen met een try van Luciano Pani (15-17). Toch liet de ploeg van Damien Couvreur na om vervolgens helemaal terug te komen want in de tien volgende minuten misten ze twee strafschoppen. De bezoekers daarentegen toonden zich met een veel doeltreffende Mouchart ook veel realistischer en joegen opnieuw een strafschop tussen de doelpalen (15-20). Daarop gooide ROC zijn laatste krachten in de strijd. En met succes, want Romain Pinte ging op vijf minuten van het einde neer in het doelgebied. De conversie van Guns bracht de thuisploeg zowaar zelfs op voorsprong (22-20). Wedstrijd gespeeld ? Neen hoor. Een late tackle bood ASUB een allerlaatste kans met een strafschop in de ultieme minuut. Adrien Mouchart bezweek niet onder de druk en kroonde zich tot matchwinnaar door de eindscore op 22-23 te brengen !

Reeds winnaar tegen Dendermonde 2 weken geleden komt de ploeg uit Waterloo zo terug tot op 4 punten van de top 4. Wat alvast een kolkende ASUB-Kituro belooft voor de volgende speeldag...

​De twee overige ontmoetingen van deze 24ste februari zagen een ruime thuisoverwinning voor zowel La Hulpe als Denermonde. De Hulpenaren verstevigden hun leidersplaats nog wat meer door Bosvoorde te overheersen met 45 tegen 5. DRC eigende zich dan weer opnieuw de tweede plaats in de rangschikking toe, dankeij een 59-10 overwinning tegen Frameries. Wel met een wedstrijd meer...

​Het kampioenschap verdwijnt nu voor een goeie maand naar de achtergrond. Volgende afspraak op 24 maart.